Obilježavanje Međunarodnog dana mladih – Predstavljanje Expo smotre i Konferencije o budućnosti Europe

Povodom Dana mladih 12. kolovoza 2021. u Centru za mlade Dubrovnik u sklopu programa „Budućnost je tu – a di si ti?“ Centar za karijere mladih Dubrovnik prezentirao mladima program događaja pod nazivom EXPO smotra, te Konferenciju o budućnosti Europe koji će se odvijati u sklopu Expo smotre.

Predsjednik organizacije Marko Žmirak i članica organizacijskog odbora Expo smotre Mia Medvidović predstavili su plan i program događaja koji će se održati u listopadu 2021. Expo smotra prva je smotra visokoobrazovnih institucija u ovom dijelu Hrvatske, a za cilj ima predstaviti obrazovne programe pred više od 2000 učenika s područja Dubrovačko-neretvanske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore, te svima omogućiti jednake mogućnosti prilikom informiranja o nastavku školovanja.

Smotrom će se mladima završnih razreda srednjih škola, studentima i ostalim zainteresiranim dionicima predstaviti studijski programi, preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studiji, i ostali bitni detalji u sklopu bogatog sadržaja programa Expo smotre. Žmirak i Medvidović su naglasili kako je interes javnih i privatnih institucija velik, a neki od potvrđenih izlagača su Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Prirodoslovno matematički fakultet Zagreb, Sveučilište u Dubrovniku, RIT Croatia, Algebra i drugi, a ideja je predstavljena i Gradu Dubrovniku. Dodali su kako se nadaju velikom interesu učenika i njihovih nastavnika i roditelja, kao i institucionalnoj podršci Grada i županije. Osim predstavljanja izlagača, EXPO smotra će omogućiti zanimljive panel rasprave i radionice, a ono što je cilj jest uspostaviti tradiciju dubrovačke smotre kako bi svi maturanti s ovih područja bili što informiraniji o prilikama koje im se nude diljem Hrvatske, te kako bi istaknuli Dubrovnik kao Grad koji ulaže u mlade i njihovu budućnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*