| 2022-09-28 | Marina |

Umirovljenici, pozvani ste na poludnevni boravak u Centru za karijere mladih Dubrovnik
Još jedna zanimljiva aktivnost za umirovljenike stiže iz Centra za karijere mladih Dubrovnik, a u sklopu projekta Ujedinjene generacije! Ovaj put riječ je o poludnevnom boravku koji je umirovljenicima dostupan svaki radni dan od 08 do 12 sati u prostorijama Udruge na adresi Metohijska ulica 4.

Program traje do 14.10.2022., a umirovljenici mogu doći i uživati u jutarnjoj kavi, čitanju novina, igranju društvenih igara, ugodnom druženju s ostalim umirovljenicima i/ili mladima, slušati audio drame i radijske emisije nastale tijekom provedbe projekta. U prostorijama Udruge osigurano je grijanje/hlađenje, aparat za kavu, kuhinja i wc, kao i IT oprema, brojne društvene igre i raznolik sadržaj.

 

Cilj ove aktivnosti jest pridonijeti podizanju kvalitete života i mentalnog zdravlja umirovljenika, zatim sprječavanju osjećaja usamljenosti te radu na međugeneracijskoj solidarnosti.

Kako se provedba projekta Ujedinjene Generacije približava kraju, Centar za karijere mladih Dubrovnik poziva sve da u naredna, nešto više od, dva tjedna (svaki dan od 08 do 12, do 14.10.2022.) navrate u prostorije kako bi se još družili, razmijenili svoja iskustva i vidjeli daljnje mogućnosti suradnje u zajednici.

###

UJEDINJENE GENERACIJE projekt je kojim se gradi međugeneracijski most između umirovljenika, mladih, volontera i lokalnih udruga, a cilj mu je smanjiti rizik od socijalne isključenosti i poboljšanje svakodnevnog života krajnjih korisnika. Projektom se potiče aktivno uključivanje umirovljenika u društveni život zajednice, osnaživanje i educiranje lokalnih udruga za rad s krajnjim korisnicima te provedbu inovativnih, edukativnih, rekreativnih i zabavnih aktivnosti u ovom području. Krajnji korisnici projekta su umirovljenici, a ciljane skupine lokalne udruge, šira javnost i Grad Dubrovnik.

Projekt traje 24 mjeseca, s ugovorenim iznosom od 1.962.257,96 HRK, od čega je 85% (1.667.919,27 HRK) financirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (294.338,69 HRK).

euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!