| 2021-02-24 | Marina |

Predstavljamo projekt ‘Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora’ novi projekt Svjetskog Saveza Mladih Hrvatska financiranog iz Europskog socijalnog fonda.
Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) nositelj je projekta ‘Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora’ financiranog sredstvima iz Europskog Socijalnog Fonda. Projekt će trajati u periodu od 36 mjeseci (studeni 2020. – listopad 2023.) te je nastavak uspješnog  osluškivanja potreba mladih i aktivnog sudjelovanja SSMH u pronalasku rješenja za probleme iseljavanja mladih u Hrvatskoj.

U suradnji s brojnim partnerima iz civilnog sektora te znanstvenim zajednicama, projektom Mreža 2050 učvršćuje se suradnja kako bi se kroz uspostavljanje dijaloga s javnom upravom postigao glavni cilj kreiranja smjernica za razvoj javnih politika temeljenih na znanstvenim dokazima.

Centar za karijere mladih (CKM) Dubrovnik je jedan od ukupno 11 projektnih partnera iz civilnog sektora. SSMH će u suradnji s projektnim partnerima ponuditi odgovore na izazove negativnih demografskih trendova u RH te će se provesti 3 istraživanja na teme iseljavanja mladih iz Hrvatske, migracije i nacionalne sigurnosti te demografskog potencijala hrvatskog iseljeništva.

Ukupna vrijednost projekta je 3.588.369,89 HRK.

Saznajte više na mimladi.hr

euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!