| 2021-07-20 | Marina |

Zlatno doba – poslušajte predsjednicu Matice umirovljenika Dubrovnik, gđu Lucu Gvozden
U još jednoj emisiji Zlatno doba u kojoj ćemo govoriti o aktualnim temama vezanima za osobe treće životne dobi ugostili smo predsjednicu Matice umirovljenika Dubrovnik, Luce Gvozden.

Slušatelji u ovoj emisiji mogu saznati više o počecima rada Matice umirovljenika Dubrovnik koja je osnovana još 1945. godine i djeluje neprekidno do danas. Danas se nalazi na adresi Između polača 2, a ima 10 podružnica. Voditelji su većinom žene koje trebamo pohvaliti jer se pokazuje kako su iste često puno aktivnije. Treba istaknuti i one koje obuhvaćaju veća područja, poput one Elafita.

Članstva u Matici variraju iz godine u godine. Kako se sada otvaraju brojne udruge koje imaju slične programe, članstvo se smanjuje – nemamo manjak članova i dosta je njih vjerno Matici.

Uvijek je živo u Matici – netko nešto pita, traži, informira se. Kada je riječ o problemima najistaknutiji je financijsko stanje kao i zapošljavanje.

Gđa Luce ispričala je i kakva je suradnja s krovnom institucijom te Gradom Dubrovnikom i Županijom, kao i s drugim relevantnim ustanovama.

Jedna od tema vrijedna pažnje je bio izuzetno bogat kulturno zabavan program Matice., a gospođa Luce svima poručuje da se cijepe kako bi mogli ponovno djelovati kao i prije pandemije.

Više o svim ovim temama poslušajte na linku:

euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!