| 2021-07-27 | Marina |

Zlatno doba – Andrijana Biskup, glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske
Iako u emisijama Zlatno doba biramo teme koje su primarno zanimljive našim starijim sugrađanima i umirovljenicima tematika ove emisije će biti zanimljiva svim uzrastima naših slušatelja. Naša gošća je Andrijana Biskup, glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.


Andrijana je ispričala kako se već po završetku srednje škole odlučila za budući poziv unatoč činjenici da studij kriminalistike, osim učenja, podrazumijeva i održavanje fizičke kondicije, učenje borilačkih vještina, rukovanje oružjem i sl. Zbog navedenih razloga, mnogi smatraju da je navedeno zanimanje primjerenije muškarcima, no Andrijana svojim primjerom pokazuje drugačije.


Kako je riječ o širokom pojmu, u ovoj emisiji je naglasak na prijevarama i to prvenstveno onima koje su češće na našem, dubrovačkom području. Andrijana je odgovorila na pitanje s kojim se to vrstama prijevara naši stariji sugrađani te koliko su česte online, odnosno internet prijevare te na što je bitno upozoriti sugrađane. U ovoj epizodi slušatelji mogu saznati više o prijevarama kada se žrtvama šalju pisma “dalekih rođaka” ili “odvjetnika” kao i romantičnim prijevarama.

Više korisnih informacija poslušajte u emisiji Zlatno doba.

euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!