| 2021-07-30 | Marina |

Zlatno doba – Branko Bazdan, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik i Upravitelj Zaklade Blaga djela
O tome kako i kada je došlo do osnivanja Zaklada Blaga djela, koja je svrha postojanja i koje su osnovne zadaće kojima se ista bavi ispričao nam je Zdravko Bazdan, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik i Upravitelj Zaklade Blaga djela.

Poznato je da su se nekretnine, u vlasništvu Zaklade, stjecale višestoljetnim oporučnim darivanjima i nesebičnim odricanjima brojnih dobročinitelja, a naš gost je ispričao na koji način osiguravaju financijska sredstva neophodna za rad kao i za brojne potpore i aktivnosti kojima se Zaklada bavi.

Dotaknuli smo se i godišnje dobiti, ali i imovine koja je kroz povijest doživjela brojne udarce – od poreza i naknada do otuđenja. Zanimljiva je priča i to kako su  usprkos zakonu o nacionalizaciji iz 1958. godine, “Blaga djela” uspjela sačuvati kontinuitet postojanja i nikada nisu ni zabranjena ni ukinuta.

Kada je riječ o području djelovanja poznato je kako Zaklada Blaga djela djeluje na humanitarnom, gospodarskom i socijalnom planu,a gospodin Bazdan nas je upoznao s informacijom tko sve može postati korisnikom usluga.Bitno je istaknuti i kako osim navedenih ulaganja, donacija i raznih vrsta pomoći, Zaklada Blaga djela brine i o održivosti deficitarnih struka i zanata u našemu Gradu kao što su brijači, krojači, urari, postolari, zlatari i sl.

Osim pojedinačnih pomoći i potpora našim sugrađanima Zaklada ulaže sredstva i u izgradnju ili adaptaciju pojedinih objekata prvenstveno zdravstvene i socijalne namjene kao i u nabavku razne opreme i uređaja, a u emisiji možete čuti kako dolaze do saznanja kome je pomoć potrebna i prema kojim kriterijima se pomoć osigurava.

O ovim, ali i brojnim drugim zanimljivostima i detaljima poslušajte u još jednoj epizodi emisije Zlatno doba.

euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!