| 2021-08-01 | Marina |

Zlatno doba – don Marinko Šljivić
Još jedan zanimljiv gost u studiju emisije Zlatno doba je don Marinko Šljivić, župnik župe Svete obitelji u Novoj Mokošici i predsjednik Vijeća za život i obitelj Dubrovačke biskupije.

U razgovoru sa voditeljicom Zoranom Koroman don Marinko se dotaknuo svoje uloge kao pročelnika Vijeća za život i obitelj Dubrovačke biskupije i studentski kapelan, ali i onih malo težih tema poput zlostavljanja u obitelji koja je uvijek prisutna.

Neizbježno je razgovarati o pandemiji i tome kako prevladati socijalnu distancu, a opet biti blizak s najmilijima, najbližim prijateljima i poznanicima. Zanimljivo je kako don Marinko ističe da je upravo pandemija prilika da otvorimo naša srca i shvatimo da mi nismo vladari koji mogu upravljati svijetom, već da smo samo mali i prolazni – putnici na ovoj zemlji koji mogu učiniti nešto dobro i lijepo.

Danas u društvu najranjivija je skupina upravo treća dob i najmlađi i nikad nije dovoljno opreznosti kada treba zaštiti svoga bližnjega. Svi mi na neki način postajemo otoci, volimo se izolirati pa ponestaje zajedništva i kada pričamo o preprekama obiteljima upravo je to ono što nas koči.

U ovoj zaista inspirativnoj emisiji don Marinko je odgovorio i što je s međugeneracijskom solidarnosti, koja je uloga starijih osoba u obitelji, crkvi i društvu, koje je značenje baka i djedova u našim životima, a za sam kraj i kako on percipira ljubav.

Uživajte u nadahnutim riječima don Marinka Šljivića.

euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!