| 2021-08-26 | Marina |

Zlatno doba – Iva Radić o djelovanju Kluba 65+ Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik 🎙🔊
U drugoj radijskoj emisiji „Zlatno doba“ gostovala je Iva Radić, voditeljica i koordinatorica Kluba 65+ koji djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, a voditeljsku palicu je ovaj put preuzeo Cvijeto Cvjetković. Razgovarali su o brojnim temama koje se tiču umirovljenika našeg Grada i samog djelovanja Kluba 65+.

Iva je tako odgovorila na pitanja kako se može postati članom, koje sve aktivnosti provode, na kojim lokacijama te koliko su umirovljenici zainteresirani za programe koje organiziraju.

Klub 65+ djeluje još od 2013. godina s ciljem poboljšanja kvalitete života treće životne dobi kroz razne radionice i aktivnosti koje pruža. Sami članovi kluba sudjeluju u izradi mjesečnih programa tako što iskazuju svoje želje, potrebe i interese. U svakom slučajni mjesečni programi se sastoje od tjelesnih, kreativnih i edukativnih radionica. Tu su i predavanja liječnika, profesora i drugih zanimljivih stručnjaka.

Među najpopularnijim radionicama svakako su rekreacija i ples, fizio terapijske vježbe, nordijsko hodanje, literarno recitatorska radionica. Među onima za koje uvijek ima interesa su i radionice učenja stranog jezika, psiho  socijalna radionica, bridž, mjerenje tlaka i šećera.

Uvijek se razmišlja o pokretanju novih radionica, klub je otvoren za nove prijedloge. Upravo tako su se i radionice osmišljene u projektu Ujedinjene Generacije odlično uklopile u program kluba i tako dodatno obogatile program, a samim tim i život naših sugrađana treće životne dobi.

Kada je riječ o voditeljima radionica ovisi o samom programu koji se provodi, no često to znaju biti i članovi Kluba 65+ koji dijele svoja znanja i umijeća sa drugim članovima kluba. Važno za istaknuti je da su svi voditelji volonteri.

Uz ove zanimljivosti Iva je upoznala slušatelje kako postati članom Kluba, kolika je članarina, koliko je aktivnih članova, koji spol je aktivniji u sudjelovanju u radionicama, a otkrila nam je i da se u zajednici događaju i nove ljubavi.

O svim ovim temama poslušajte u drugoj epizodi radijske emisije Zlatno doba.

2. epizoda emisije Zlatno doba u kojoj gostuje Iva Radić, voditeljica i koordinatorica Kluba 65+
 

Emisija Zlatno doba provodi se u sklopu projekta Ujedinjene Generacije. Riječ je o projektu kojim se gradi međugeneracijski most između umirovljenika, mladih, volontera i lokalnih udruga. Baš tako je i u slučaju emisije Zlatno doba gdje se u suradnji s UNIDU radiom snimio niz emisija koje vode umirovljenici. Projekt traje 24 mjeseca, s ugovorenim iznosom od 1.962.257,96 HRK, od čega je 85% (1.667.919,27 HRK) financirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (294.338,69 HRK). Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!