| 2021-10-06 | Marina |

U okviru projekta Ujedinjene Generacije predstavljen ciklus radio drama
Danas je u Art radionici Lazareti održana press konferencija u okviru projekta “Ujedinjene generacije” na kojoj je predstavljen ciklus radio drama / kulturno – umjetničkih emisija koje su nastale u sklopu radionica Audiovizualnog centra Dubrovnik u proteklih deset mjeseci s umirovljenicima.

Javnosti su se obratili predsjednik Centra za karijere mladih Dubrovnik, Marko Žmirak, te voditelj projektnih aktivnosti udruge AVCD, Žarko Dragojević. Rezultat ove radionice s umirovljenicima je ukupno 12 emisija iz kulturno – umjetničkog područja koje će se emitirati od 10. listopada u programu studentskog radija UNIDU, svaku nedjelju u 11 sati te reprizno u 16 sati. Emisije će biti dostupne i online na YouTube kanalu Audiovizualnog centra Dubrovnik, kao i na kanalima dr mreža projekta Ujedinjene Generacije.  Zanimljivo za istaknuti jest da su teme svih emisija na neki način povezane s Dubrovnikom.

U radionicama snimanja, u sklopu projekta “Ujedinjene generacije”, sudjelovali su dragi sugrađani kojima se predstavnici udruga posebno zahvaljuju na odvojenom vremenu i kreativnom doprinosu, a to su: Zdravko Bazdan, Luko Brailo, Katica Kaća Carević, Zorana Koroman, Suzana Kosović, Đuro Market, Brigida Masle Dražinić, Ksenija Medović, Davor Mojaš, Dubravka Šimunović, Maja Šoš i Antonija Vlašić.

Projektom Ujedinjene Generacije gradi se međugeneracijski most između umirovljenika, mladih, volontera i lokalnih udruga, a cilj mu je smanjiti rizik od socijalne isključenosti i poboljšanje svakodnevnog života krajnjih korisnika. Projektom se potiče aktivno uključivanje umirovljenika u društveni život zajednice, osnaživanje i educiranje lokalnih udruga za rad s krajnjim korisnicima te provedbu inovativnih, edukativnih, rekreativnih i zabavnih aktivnosti u ovom području. Projekt traje 24 mjeseca, s ugovorenim iznosom od 1.962.257,96 HRK, od čega je 85% (1.667.919,27 HRK) financirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (294.338,69 HRK).

euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!