| 2022-11-08 | Marina |

Godine su samo broj - Vjera Buberina
Malta, Litva, Latvija i Estonija samo su jedne od Vjerinih nadražih zemalja koje je posjetila te koje su ostavile najveći utisak na nju i rado se prisjeća vremena koje je provela u tim zemljama, osobito su je impresionirale prirodne ljepote Baltika.

Kad ne putuje Vjera svoje slobodno vrijeme ispunja ispunjavanjem križaljki koje su joj najdraža razbibriga, kako bi uspješno ispunila što više križaljki u svoje slobdno vrijeme također voli i čitati. Čitanje također možemo smatrati oblikom putovanja jer nas ono vodi u mnoge nepoznate krajeve i zemlje.

Osim što čita,putuje i riješava kržaljke, vjera ipak najviše svoje slobodno vrijeme voli provoditi s unučadi, njih četvero. Gledati ih dok odrastaju te ih pratiti kroz život je ipak najdraže putovanje svake bake.

 

Pitali smo Vjeru što bi poručila mladima i ovako nam je rekla: “ Biti vrijedan i pošten je bitno. Mladost brzo prođe i treba iskoristiti život i putovati. Treba biti zadovoljan s onim što imate.

 

Cilj projekta „Godine su samo broj“ je provesti aktivnosti kroz koje će mladi učiti od osoba treće životne dobi. Projektom uvodimo socijalne inovacije te želimo pokazati vještine, rad i znanja umirovljenika koje za cilj imaju stvaranje dodane društvene vrijednosti te će se provedbom takvih aktivnosti smanjiti međugeneracijski jaz te socijalna iskuljučenost osoba treće životne dobi.

__________________________________________________________________

 

Projekt je financiran iz sredstava Europske unije.