| 2022-02-12 | Marina |

Umirovljenici iz Ploča uživali u Konavlima
U sklopu projekta Ujedinjene Generacije organiziran je još jedan izlet, ovaj put za umirovljenike iz Ploča. Dan je bio ispunjen brojnim zanimljivim sadržajima, a vrijeme, iako zimsko, kao stvoreno za druženje i boravak na otvorenom.

Umirovljenici su pod dolasku u Konavle posjetili Zavičajni muzej Konavala – mjesto koje, ako već niste,  svakako trebate posjetiti. Vidjet ćete ženske i muške narodne nošnje Konavala, tekstilno rukotvorstvo te nakit, oružje, glazbala, umjetničke slike, fotografije i razni drugi uporabne predmete koji će vas uputiti u običaje, način života, tradiciju i iznimno bogatstvo materijalne i nematerijalne baštine Konavala.

Po obilasku muzeja, uslijedio je posjet crkvi sv. Nikole u Čilipima. Osim same crkve zanimljivo je bilo vidjeti Betlehem koji je izrađen povodom blagdan, no zbog svoje atraktivnosti ostavljen je dulje vrijeme u crkvi. Kada je došlo vrijeme ručka na redu je bio OPG Kameni Mlin. Osim ukusne domaće hrane umirovljenici su imali priliku vidjeti prezentaciju tradicionalnog procesa izrade maslinovog ulja, vina i rakije.

Kako bi dan bio u potpunosti iskorišten poslije ručka i prezentacije uslijedio je posjet Cavtatu. Uz partnericu Vanju Pamuklić iz Udruge za sport i zabavu održan je sat Gimnastike za treću dob te prezentacija projekta Ujedinjene Generacije.

Umirovljenici su tako imali dan kojeg su ispunili dobrim društvom, novim saznanjima, zanimljivim sadržajem, ali i brigom za zdravlje.euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!