| 2022-07-15 | Marina |

Godine su samo broj - Zdravka Kulaš
Korčulanka Zdravka Kulaš je s nama podjelila recept za njezin domaći brudet od mješane s ribe s palentom. Za savršen brudet potrebna je svježa riba koje Zdravka uvijek ima jer joj je suprug iskusni ribar te se na njihovom stolu riba nađe više puta tjedno, doduše ne svaki put u brudetu. Zdravka je ovaj recept odlučila podijeliti s nama jer je to najdraže jelo njezinog supruga a veliku ulogu igra i to da je jednostavan za pripremu, sve što vam je potrebno je:

2Kg mješane ribe

2 glavice luka

5 češnja češnjaka

½ vezice petrusina

5 pomodora

2 dcl bijelog vina

2dcl maslinovog ulja

2 lista lovorike

Sol po želji

Papar po želji

 

Priprema ide na sljedeći način:

  • Nasjeckati luk na polumjesece, staviti ga u zagrijano ulje i dinstati tek toliko da uvene, zatim dodati oguljene i na male kockice nasjeckane pomadore.
  • Od glava i repova napravimo temeljac s kojim zaljevamo našu ribu.
  • Kad smo propirjali pomadore, dodajemo ribu i zaljevamo sve temeljcem, dodajemo ribu, zaljevamo sve temeljcem, dodajemo česan, petrusin i lovorov list, sol, papar i bijelo vino.
  • Sve kuhamo 20 minuta uz treskanje.

Nadamo se da će te i vi uživati u ovom pravom korčulanskom brudetu.

 

Cilj projekta „Godine su samo broj“ je provesti aktivnosti kroz koje će mladi učiti od osoba treće životne dobi. Projektom uvodimo socijalne inovacije te želimo pokazati vještine, rad i znanja umirovljenika koje za cilj imaju stvaranje dodane društvene vrijednosti te će se provedbom takvih aktivnosti smanjiti međugeneracijski jaz te socijalna iskuljučenost osoba treće životne dobi.

____________________________________________________________________________________

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku pomoć Europske Unije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.