| 2023-11-25 | Marina |

Projekt - Europe is female
Europe is female

Zajedno za ravnopravnost spolova!

 

Žene su danas još uvijek nedovoljno zastupljene na mnogim razinama. Bilo da je riječ o politici, znanosti ili vođenju poslovnih funkcija - u Njemačkoj i Europi još uvijek ima puno posla kako bi se postigla prava ravnopravnost. Nadalje, žene i njihova postignuća često su manje vidljivi, pa mnogi izazovi i nejednakosti ostaju skriveni. Upravo tu nastupa projekt "Europe is Female". Kroz likovne radionice i seminare, mlade žene iz Europe stvaraju vlastite umjetničke radove koji se fokusiraju na pitanja ravnopravnosti i sudjelovanja.

O projektu Projekt:

"Europe is Female" usmjeren je na mlade žene iz Njemačke, Portugala, Hrvatske i Litve. Tijekom tri tjedna radionica, stvaraju vlastite umjetničke radove na teme ravnopravnosti, sudjelovanja i ženskih uzora. Na svakoj radionici uvode ih lokalne umjetnice u različite umjetničke oblike, koje potom istražuju u idućim danima i doprinose vlastitim idejama i razmišljanjima. Osim likovnih radionica, sudionici provode kulturne večeri zajedno, istražuju gradove gdje se okupljaju i razmjenjuju mišljenja u raznovrsnoj skupini.

Koji je cilj?

Sudionice aktivno sudjeluju u projektu i same odlučuju o glavnim temama. Stvaraju vlastite umjetničke radove i tesno se povezuju s pitanjem rodne ravnopravnosti. To ih potiče da stvore prostor i glas za sebe te da daju aktivan - i vidljiv - doprinos društvu.

Rezultati radionica, odnosno mnoga umjetnička djela, bit će prikazani i proslavljeni na izložbi u Berlinu u prosincu 2023. godine.