O nama

Centar za karijere mladih Dubrovnik

CKM Dubrovnik osnovan je 2015. godine s ciljem podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog obrazovanja, formalne i neformalne edukacije te razvoja osobnih, društvenih i profesionalnih vještina. Proveli smo značajne projekte na lokalnoj razini i započeli s provedbom projekta „Ujedinjene Generacije“ koji je financiran od strane od Europskog socijalnog fonda.

Vizija

Centar za karijere mladih Dubrovnik želi biti najvažnija profesionalna organizacija za pisanje i provedbu EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji s partnerima iz javnog, civilnog i privatnog sektora te razviti suradnje s nacionalnim i međunarodnim partnerima. Organizacija želi okupljati mlade i kreativne osobe koje svojim znanjima i vještinama mogu doprinijeti razvoju društvene zajednice kroz zajedničke projekte, programe i inicijative na dobrobit svih njezinih dionika.

Misija

Sustavnim radom, edukacijom, razvojem i poticanjem svojih članova i suradnika, Centar za karijere mladih Dubrovnik doprinosi razvijenom, inovativnom i socijalno osjetljivom okruženju te se postavlja kao vodeća organizacija u području pisanja i provedbe europskih projekata u brojnim područjima, kao što su obrazovanje, socijalne usluge, mladi, javne politike i poduzetništvo.

Timski rad

je najrašireniji oblik izvođenja složenih profesionalnih zadataka za čije ostvarenje su potrebna znanja iz različitih profesionalnih područja. Svrha stvaranja timova i timskog rada je integriranje znanja i iskustva članova tima pri rješavanju istog problema. Takvim načinom rada članovi prihvaćaju međuovisnost, uspijevaju uz međusobnu podršku i motivaciju te se obvezuju zadanim rokovima (dogovorenim ciljevima). Imaju slobodu izražavanja svojih misli, osjećaja, stajališta i neslaganja te daju i primaju podršku jedni drugima. Rad u timu određen je iskustvom, vrijednostima i normama na temelju kojih se stvara slika tima, dok je cilj istog veća učinkovitost, kvalitetniji rad i bolje ozračje u timu.