Povijest poslovanja

2012
4.PNG

Marko, osnivač udruge CKM Dubrovnik, bio je pred kraj svoga obrazovanja i počeo je razmišljati o nastavku svoje karijere i dvoumio se između konzultanta za poslovno savjetovanje i razvoj poduzeća i na tom putu saznao je za konzultante u EU fondovima, a tada je priključenje Hrvatske u EU bilo vrlo blizu i Marko je iskoristio priliku i postao jedan od prvih u Dubrovniku koji je bio formalno obučen u sferi EU fondova.

64791655_465939064225002_6123938999712088064_n-1-768x576.jpg

Kada se vratio iz Španjolske s Erasmus prakse, Marko je tražio mjesto gdje može volontirati na području EU fondova i susreo se s manjkom kapaciteta u Dubrovniku. Odgovor na svoje pitanje gdje volontirati i gdje sudjelovati u razvoju EU projekata u Dubrovniku, Marko je odlučio dati sebi ali i drugima.

2013-2015
6.PNG

Kao prvi član udruge ESN-a Dubrovnik, Marko se po prvi put susreće s pisanjem i provedbom projekata, ali želja za osnivanjem udruge koja djeluje kao profesionalna organizacija koja je usmjerena prema EU fondovima i koja sredstva koja se dobiju kroz EU fondove ponovno investira nazad u napredak i razvoj organizacije, u mlade i u sam razvoj zajednice.

24.3.2015.
preuzmi.jfif

Službeno je nastala udruga CKM Dubrovnik i pojačala dubrovačku ponudu neprofitnih organizacija u području projektnog menadžmenta i EU projekata!

Prvo partnerstvo
esn.png

Prvo, ali i brojna buduća partnerstva bila su s udrugom ESN Dubrovnik. S obzirom da je CKM tada bila mlada organizacija iskustvo je stjecala kroz partnerstvo s udrugom ESN Dubrovnik. Kroz prvu godinu poslovanja CKM Dubrovnik se polako razvija i stječe relevantno iskustvo.

Prva zaposlenica
grkes.jpg

CKM Dubrovnik zapošljava prvu zaposlenicu na puno radno vrijeme! Ivana Grkeš uz Marka radila je i razvijala projekte dugi niz godina i postala dio priče CKM-a.

2016
2.PNG

Kroz prvo vrijeme rada udruge, kočio nas je pronalazak adekvatnog prostora za rad. U ovom razdoblju mnogi projekti su napisani u kafićima i studentskim stanovima, a brojni organizacijski sastanci održani uz šetnju kroz Uvalu, Grušku obalu i Stari grad.

Odobren prvi projekt
european.png

Nakon dva odbijena projekta, prvi projekt koji je odobren bio je, Eurolap- aktiviraj se! Fokus ovog projekta bili su srednjoškolci, a cilj je bio prenjeti svoje znanje o pisanju projekata i vrijednostima EU-a. Tada još neiskusni tim susreo se s prvim projektom i uskoro nakon toga započeo nizati sve utjecajnije i veće projekte.

2017
5.PNG

Nastavak rada, pisanje i provođenja projekata, CKM Dubrovnik priprema teren da postane platforma za razvoj radnih mjesta koristeći projekti menadžment.

2019 Potpisan prvi veći projekt
202.jpg

Adriaawareness u vrijednosti od oko 75 tisuća kuna, tada je bio prava prekretnica i omogućio je razvoj organizacije i doveo poslovanje na novu razinu. Iste godine kroz ovaj projekt proveden je i projekt inkubator kao inicijativa koja potiče društveno poduzetništvo.

2020 Najveći projekt do sad
302.jpeg

Projekt Ujedinjene generacije potpisan je 14.10.2020. i traje 2 godine. Projekt iz Europskog socijalnog fonda i proračuna vlade RH ukupne vrijednosti 1.962,257,96 HRK.

Širenje tima
403.jpeg

Ove godine udruga dolazi do eksponencijalnog rasta u broju zaposlenika, projekata i razini utjecaja na području projektnog menadžmenta. Projekt Ujedinjene generacije je bio velika prekretnica. Kao veliki projekt omogućio je zaposlenje 4 osobe. Tada je tim bio mal, ali iznimno fokusiran na nastavak širenja, na pisanje novih projekata i otvaranje novih radnih mjesta.

2021 Od vodiča za studente do ideje za EXPO
wzzwwz.PNG

Ideja za EXPO rodila se u lipnju 2021., a prvi EXPO održao se tek par mjeseci nakon, u listopadu. iz inicijative da se napiše Vodič za maturante nakon uspjeha koji je prepoznat kroz Vodič za brucoše. Ova knjižica je prepoznata kao iznimno uspješna inicijativa, uz 14 partnera iz gospodarstva koji su prepoznali važnost.

EXPO SMOTRA
expo-dan2.jpg

CKM Dubrovnik je koordinator prvog Dubrovnik Expa, manifestacije koja je u Dubrovnik dovela 18 visokoškolskih ustanova iz Hrvatske i više od dvije tisuće maturanata iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije, Crne Gori i Bosne i Hercegovine.

Udruga prelazi 10 zaposlenih
501.jpeg

2020. je bila prekretnica jer je projekt Ujedinjene generacije dao snažan vjetar u leđa kapacitetima organizacije. Provodeći projekt ovog kalibra, udruga je pokazala sposobnost iznošenja bilo kojeg sličnog projekta ove vrste i pokazuje da ima dovoljne provedbene kapacitete za pripremu i provedbu projekata u raznim područjima koji su financirani od lokalne, nacionalne ili EU razine.

Partnerstvo na projektu Korak u sigurnost
601.jpeg

U prosincu 2021. Odobren je projekt Korak u sigurnost. Riječ je o projektu kojem je cilj podizanje razine svijesti o važnosti edukacije i pripreme za krizne situacije kako bi cjelokupno društvo bilo spremnije i kako bi na njih učinkovitije odgovaralo. Ukupna vrijednost ovog projekta je 498.062,22 HRK.

PSOTMODERN.jpg

U kolovozu 2021. Potpisano je partnerstvo na projektu Dubrovnik Post Modern. Riječ je o projektu u kojem udruge sukreiraju novomedijski, postmoderni te održivi kulturni i kreativni proizvod zajedno s mladima. Ukupna vrijednost ovog projekta je 462.378,36 HRK.

2022 Početak 2022. Obilježio je projekt Active8!
701.jpeg

Ovaj projekt namijenjen je radu s NEET skupinom kroz individualan rad i edukacije, a sve kroz razvoj međusektorske suradnje između partnera u projektu. Provode se aktivnosti kojima se izravno utječe na status mladih NEET osoba, njihove osobne, društvene i profesionalne kompetencije te poboljšanje mentalnog stanja. Ukupna vrijednost ovog projekta je 149.350,00 HRK.

Organiziranje Dubrovnik EXPO 22
2(1).png

Inspirirani uspjehom EXPO 21, tim CKM-a odlučio je organizirati EXPO 22 čineći ga većim i boljim, ali i dalje održavajući visok standard kvalitete i autentičnosti iz prethodnog.

801.jpeg

Kroz uspostavljanje markentiške strategije i tima, šira javnost se upoznaje s radom i djelovanjem CKM Dubrovnika i udruga dobiva znatno prepoznanje na lokalnoj razini, veliku podršku dobivamo na društvenim mrežama, ali i preko lokalnih medija.

Partnerstvo na ‘Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora’
901.jpeg

Centar za karijere mladih (CKM) Dubrovnik je jedan od ukupno 11 projektnih partnera iz civilnog sektora. SSMH će u suradnji s projektnim partnerima ponuditi odgovore na izazove negativnih demografskih trendova u RH te će se provesti 3 istraživanja na teme iseljavanja mladih iz Hrvatske, migracije i nacionalne sigurnosti te demografskog potencijala hrvatskog iseljeništva. Ukupna vrijednost ovog projekta je 3.588.369,89 HRK.

Uvođenje programa praktikanata preko Erasmus+
1001.jpeg

Ove godine imali smo prva tri praktikanta koji su u udruzi obavljali svoju Erasmus+ praksu i pomagali u dnevnim zadatcima rada udruge. Ovaj pozitivan trend se nastavio te smo već u drugom ciklusu ovog internog programa s praktikanticom iz Njemačke koja je CKM Dubrovnik prepoznala kao idealno mjesto za obavljanje svoje stručne prakse.

1101.jpeg

Projektom ‘Za njihovu dobrobit’ iz poziva Zaželi- program zapošljavanja žena- faza III, Centar za karijere mladih Dubrovnik će u listopadu 2022. godine zaposliti 20 žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a s posebnim naglaskom na žene u nepovoljnom položaju, koje će do travnja 2023. godine biti zaposlena kao gerontodomaćice. Trenutno najveći projekt s kojim se najavljuje nova era djelovanja CKM-a s posebnom fokusom na marginalizirane skupine.

Fokus na otvaranju podružnica
1201.jpeg

Ove godine velik fokus je stavljen na širenje mreže podružnica te su započeti procesi otvaranja podružnice CKM Mostara CKM Beograda koje uz CKM Dubrovnik i CKM Zagreb otvaraju vrata za brojne nove prilike.

Konferencija o budućnosti Europe
IMG_5890.jpeg

CKM Dubrovnik je odigrao važnu ulogu u promidžbi i provedbi Konferencije o budućnosti Europe. Ubačen je Dubrovnik EXPO 22 na mapu događanja koja promoviraju uključenost mladih u budućnost Europe, održane su brojne aktivnosti i provedeni brojni oblici informiranja i pozivanja javnosti na uključenje u konferenciju kroz suradnju s ministarstvima i Europskim parlamentom u organizaciji događaja koji promiču vrijednosti Konferencije.

erazmus+.png

Ove godine CKM Dubrovnik dobija i prvo međunarodno partnerstvo na Erasmus+ projektu Experiential Entrepreneurship Labs koji traje do 2024. I nositelj je Rogaland Fylkeskommune.

Rujan 2022. Prva prijava udruge na institucionalnu podršku.
nacionalna-logo.jpg

3.4.5. Studenoga 2022. Organizira se Dubrovnik EXPO
3.png