Krov Nad Glavom

O projektu


Centar za karijere mladih Dubrovnik pokreće trogodišnji program „Krov nad glavom: Projekt za osnaživanje beskućnika u Dubrovniku“ koji se provodi u suradnji s HZZ-om Dubrovnik i Erasmus Student Network Dubrovnik. Projekt je usmjeren na poboljšanje kvalitete života i smanjenje socijalne isključenosti beskućnika u Dubrovniku.

Cilj projekta je uspostaviti poludnevni boravak za beskućnike, koji će im pružiti sigurno i stabilno mjesto za provođenje vremena, druženje i uključivanje u različite aktivnosti. U sklopu boravka, beskućnici će moći sudjelovati u radionicama za traženje posla, individualnom savjetovanju i mentoriranju, te psihološkoj podršci kako bi stekli nova znanja i vještine te poboljšali svoju kvalitetu života.

Projekt će se provoditi kroz nekoliko faza, uključujući početnu i završnu konferenciju, gostovanja na radiju i televiziji, te obilježavanje Svjetskog dana beskućnika i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Također će se organizirati akcije prikupljanja odjeće, kampanje za senzibiliziranje javnosti o problematici beskućnika i studijske posjete institucijama i događajima primjera dobre prakse.

Ovim programom CKM Dubrovnik nastoji osigurati dugoročnu podršku beskućnicima i pridonijeti njihovoj socijalnoj integraciji, pružajući im priliku za bolju budućnost. Kroz zajednički rad s partnerima, projekt će omogućiti širenje mreže socijalnih usluga i jačanje kapaciteta lokalnih dionika, čime će se unaprijediti kvaliteta života beskućnika u Dubrovniku i smanjiti njihova socijalna isključenost. Projektom će se zaposliti mlada nezaposlena osoba za potrebe rada na projektu.