| 2022-10-08 | Marina |

Nezaboravno druženje s umirovljenicima iz Šibenika
U okviru projekta Ujedinjene Generacije Centar za karijere mladih organizirao je druženje dubrovačkih umirovljenika s  Udrugom umirovljenika Krešimirova grada Šibenik.

Za prijatelje iz Šibenika organiziran je program koji je obuhvaćao predavanje o zdravom načinu prehrane, razgibavanje te večernje zagrijavanje uz glazbu i ples. Također, posjetitelji su sudjelovali u poludnevnom boravku te su se pobliže upoznali sa svim aktivnostima projekta Ujedinjene Generacije.

Uz sve aktivnosti organizirano je razgledavanje Dubrovnika uz stručnog vodiča. Tako su uz dobro društvo, umirovljenici uživali u brojnim aktivnostima, ali i ljepotama našega Grada. Osim kvalitetno provedenog vremena ostvarena su zanimljiva nova iskustva, uspomene, ali i brojna poznanstva i prijateljstva.

 

 

 

###

UJEDINJENE GENERACIJE projekt je kojim se gradi međugeneracijski most između umirovljenika, mladih, volontera i lokalnih udruga, a cilj mu je smanjiti rizik od socijalne isključenosti i poboljšanje svakodnevnog života krajnjih korisnika. Projektom se potiče aktivno uključivanje umirovljenika u društveni život zajednice, osnaživanje i educiranje lokalnih udruga za rad s krajnjim korisnicima te provedbu inovativnih, edukativnih, rekreativnih i zabavnih aktivnosti u ovom području. Krajnji korisnici projekta su umirovljenici, a ciljane skupine lokalne udruge, šira javnost i Grad Dubrovnik.

Projekt traje 24 mjeseca, s ugovorenim iznosom od 1.962.257,96 HRK, od čega je 85% (1.667.919,27 HRK) financirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (294.338,69 HRK).

euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!