| 2022-10-11 | Marina |

Izvrstan primjer međugeneracijske solidarnosti – mladi i stariji uživali u druženju i ribarskom turniru
Jučer je u organizaciji projekta Ujedinjene Generacije održan ribarski turnir. Okupili su se mladi i stariji kako bi se okušali u ribarenju, no prije svega kako bi se družili i razmijenili iskustva.

 

Neki od sudionika spremili su svoju opremu, neki su došli više radi druženja, a neki su se u ribarenju okušali prvi put. Pridružili su se i Erasmus studenti kojima je ovo bilo još jedno dojmljivo iskustvo u njihovom studentskom boravku u Dubrovniku. 

 

Odgovore na pitanja, tko zna više; je li bitnije iskustvo ili snalažljivost, nisu u potpunosti odgovorili, ali su se super proveli – prvo vožnja oko Zidina, pravljenje ješke od mokrog kruha pa bacanje udica. Uz sve to zanimljive životne priče i na kraju dan za pamćenje.

 

Zanimljiva je i činjenica kako se ribarski turnir održao se baš na Svjetski dan mentalnog zdravlja, a naši umirovljenici su se usprkos „klimavoj“ prognozi odvažili doći na druženje s mladima. Ako ništa drugo, pobrinuli su se da su u dobrom raspoloženju te na čistom zraku što svakako pozitivno utječe na zdravlje.

 

Iz Centra za karijere mladih Dubrovnik zahvaljuju svim sudionicima i poručuju kako se, unatoč skorom službenom završetku projekta Ujedinjene Generacije, vesele novim prilikama za druženje. 

###

UJEDINJENE GENERACIJE projekt je kojim se gradi međugeneracijski most između umirovljenika, mladih, volontera i lokalnih udruga, a cilj mu je smanjiti rizik od socijalne isključenosti i poboljšanje svakodnevnog života krajnjih korisnika. Projektom se potiče aktivno uključivanje umirovljenika u društveni život zajednice, osnaživanje i educiranje lokalnih udruga za rad s krajnjim korisnicima te provedbu inovativnih, edukativnih, rekreativnih i zabavnih aktivnosti u ovom području. Krajnji korisnici projekta su umirovljenici, a ciljane skupine lokalne udruge, šira javnost i Grad Dubrovnik.

Projekt traje 24 mjeseca, s ugovorenim iznosom od 1.962.257,96 HRK, od čega je 85% (1.667.919,27 HRK) financirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (294.338,69 HRK).

 

euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!