| 2021-03-08 | Marina |

U okviru projekta Ujedinjene Generacije obilježen Međunarodni dan žena!
Članovi udruge Centar za karijere mladih Dubrovnik danas su svojim sugrađankama prigodno čestitali Dan žena dijeljenjem karanfila na frekventnim gradskim lokacijama.

 

Na ovaj poseban dan, Centar za karijere mladih Dubrovnik pažnju je posvetio pripadnicama treće životne dobi i podsjetio ih na važnost uključivanja žena u društveni život zajednice. Uz podsjetnik na ulogu žena u društvu, mladi i volonteri pozvali su sugrađanke da se priključe brojnim aktivnostima i radionicama koje se provode u okviru projekta Ujedinjene Generacije.

Projekt traje 24 mjeseca, s ugovorenim iznosom od 1.962.257,96 HRK, od čega je 85% (1.667.919,27 HRK) financirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (294.338,69 HRK).

UJEDINJENE GENERACIJE projekt je kojim se gradi međugeneracijski most između umirovljenika, mladih, volontera i lokalnih udruga, a cilj mu je smanjiti rizik od socijalne isključenosti i poboljšanje svakodnevnog života krajnjih korisnika. Projektom se potiče aktivno uključivanje umirovljenika u društveni život zajednice, osnaživanje i educiranje lokalnih udruga za rad s krajnjim korisnicima te provedbu inovativnih, edukativnih, rekreativnih i zabavnih aktivnosti u ovom području. Krajnji korisnici projekta su umirovljenici, a ciljane skupine lokalne udruge, šira javnost i Grad Dubrovnik.

euLogo.png
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za karijere mladih Dubrovnik!