| 2022-08-07 | Marina |

Godine su samo broj - Mirna Morić
Mirna je osoba koja voli prirodu te se inspirirana prirodnim ljepotama planinarenjem bavi već preko 30 godina. Najveći tj. najviši uspjeh u svojoj planinarskoj karijeri ostvarila je u Bugarskoj popevši se na vrh planine Rila, Musala visokog ismpresivnih 2925 metara. Jedan od najdržih trenuataka Mirna u 30 godina planinarenje joj je uspinjanje na vrh planine Čvrstica u Bosni i Hercegovini, njezin prvi osvojeni vrh viši od 2000 metara. Svoju strast prema planinarenju djeli i s drugim umirovljenicima te joj je to najomiljeniji način provođenja slobodnog vremena. 

Osim što se bavi planinarenjem Mirni su ipak najdraže vrijeme u ulozi majke i bake, koje provodi sa svoje dvije kćeri i četvero unučadi koji je čine sretnom i ispunjenom.

Kad smo Mirno upitali koju poruku ima za mlade odgovorila je:

“Primjećujem da je puno mladih danas neinspirirano i tužno, život donosi brojne brige ali treba ostati pozitivan. Život treba živjeti optimistično bez obzira na što on nosi.”

Cilj projekta „Godine su samo broj“ je provesti aktivnosti kroz koje će mladi učiti od osoba treće životne dobi. Projektom uvodimo socijalne inovacije te želimo pokazati vještine, rad i znanja umirovljenika koje za cilj imaju stvaranje dodane društvene vrijednosti te će se provedbom takvih aktivnosti smanjiti međugeneracijski jaz te socijalna iskuljučenost osoba treće životne dobi.

 

_______________________________________________________________________________________________________

Projekt je financiran iz sredstava Europske unije.